Comunicat de presă - PSD

•  Comunicate
4066 afişări

Louis David Elrod, președintele tinerilor democrați din SUA: Felicit TSD pentru organizarea unei campanii electorale de succes și le doresc să guverneze România cu aceeași determinare și coordonare!

fec3e6e7-01fd-41bd-8d0f-03a48041209c

Astăzi, 18 februarie 2017, reprezentanții tineretului social democrat au avut o întâlnire de lucru cu membri ai partidului democrat din SUA. În cadrul dezbaterii, președintele tinerilor democrați din SUA, Louis David Elrod, a împărtășit din experiența organizației elemente din campania susținută pentru Hillary Clinton, precum și o sinteză a procesului electoral. Mai mult, acesta a subliniat importanța reprezentării și interacțiunea cu cetățenii ca fiind atribute de bază într-o democrație.

'Mă bucur că sunt alături de tinerii social democrați și că am avut ocazia să particip în cadrul unor dezbateri productive pentru ambele părți. Discuțiile pe care le-am avut zilele acestea cu privire la modalitățile de interacțiune constantă cu cetățenii le consider extrem de utile. Un exemplu pe care l-am atins a fost organizarea în SUA a reuniunilor în cadrul primăriilor pe care le consider importante deoarece creează un spațiu în care cetățenii își expun punctul de vedere cu privire la problemele curente din comunitatea lor, iar administrația are oportunitatea de a explica raționamentul din spatele unei decizii. Cred că trebuie să le acordăm respectul cuvenit atât susținătorilor noștri, cât și scepticilor pentru că doar în acest fel putem să avem un dialog constructiv cu cetățenii. În ceea ce privește percepția cetățenilor față de clasa politică, cred că trebuie să avem în spațiul public mai multe perspective, iar relația cu mass-media trebuie să fie transparentă.

Felicit TSD pentru organizarea unei campanii electorale de succes și le doresc să guverneze România cu aceeași determinare și coordonare!' a spus Louis David Elrod, președintele tinerilor democrați din SUA.

'Am convingerea că schimbul de experiență între reprezentanții aceleași generații este foarte util și constructiv. Cu toții ne uităm cu atenție la ce se întâmplă în SUA și este important să învățăm atât din succesul, cât și din dificultățile lor. Concluzia acestor discuții este că dialogul focusat pe tinerii reprezintă soluția reală și corectă pentru rezolvarea problemelor lor. Scopul acestor întâlniri cu reprezentanții tineretului din SUA este de a pregăti un program de formare pentru tinerii din PSD. Îmi doresc foarte mult ca tinerii pe care îi reprezint, membrii PSD, să rămână o echipă unită și foarte bine pregătită' a afirmat Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

În cadrul dezbaterii au participat tineri democrați din SUA: Heather Renee Brown, Stephanie Gayle Hausner, Bridgette Tupes, europarlamentarul Emilian Pavel, deputații PSD: Alexandra Presură, Ioana Bran, Ciprian Serban și președinți ai organizațiilor de tineret PSD.

Biroul de Presă al PSD

Trimite-ne comunicatul tau