Comunicat de presă - Ministerului Transporturilor

•  Comunicate
46 afişări

București, 17.02.2017 Vizita de lucru a Ministrului Transporturilor pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, lot 2

d1a25cf4-63af-40f5-b167-fa2b4a523955

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, 17 februarie 2017, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, lotul 2.

Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 km ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor.

Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3.200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3.200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către Constructor, ulterior deschiderii traficului.

În perioada următoare, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor se va întruni în vedere realizării recepției.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament.

Auditul de siguranță rutieră pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (15 km) a fost realizat în luna februarie 2017. Anterior, în luna decembrie 2016, au fost montați senzori în corpul terasamentului autostrăzii, însă primele citiri relevante au fost făcute în ianuarie și februarie, acestea indicând o comportare normală a construcției.

'Acest lot era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat. Autostrada va fi deschisă imediat ce specialiștii vor considera ca îndeplinește toate condițiile pentru siguranță circulației. Responsabilii din CNAIR care nu își asumă problemele apărute și care nu m-au informat corect, trebuie să suporte consecințele, iar constructorii care lucrează în România trebuie să înțeleagă că statul român este un partener serios, care își asumă obligațiile. Același lucru îl așteptăm, însă, și de la partenerii noștri', a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Biroul de presă al MT

Trimite-ne comunicatul tau