Comunicat de presă - Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare

•  Comunicate
602 afişări

Săptămâna Internațională a Alăptării 2015 Alăptare sincron la Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti'și Expoziție de fotografie inedită

1652bc05-8748-43a6-81df-d44c08500f7e

În fiecare an, între 1 și 7 august, Alianța Mondială pentru Alăptare organizează Săptămâna Internațională a Alăptării, pentru a promova, proteja și susține alăptarea la nivel global. De anul acesta, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare se alătură seriei de manifestări derulate în România cu această ocazie.

În prima zi a Săptămânii Alăptării, mamele sunt așteptate, în straie populare, la Marea Atașare București 2015, un eveniment de alăptare sincron. Participantele se vor alătura, în acest fel, zecilor de mii de mame și bebeluși care participă la Marea Atașare Globală. Evenimentul-premieră se desfășoară sâmbătă, 1 august, începând cu ora 10.00, la Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti' din Capitală, pe Pajiștea Jurilovca.

'Este nevoie de promovarea hrănirii naturale a copiilor în toată lumea, dar mai ales în România, unde rata alăptării exclusive la 6 luni era de doar 12,6% în 2011, în condițiile în care 98% dintre femei pot să alăpteze dacă au informații corecte, susținerea familiei și a cadrelor medicale și dacă apelează la un consultant în lactație certificat IBCLC pentru a preveni sau a depăși momentele dificile din timpul alăptării. Din păcate, această rată scăzută a alăptării în România este direct corelată cu rată foarte mare a mortalității infantile', declară organizatorul evenimentului, Mara Popescu, Consultant în Alăptare Certificat IBCLC și membră a Academiei mamelor și a Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare.

Pentru Săptămâna Alăptării din acest an, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare împreună cu fotografa Cristina Nichitus Roncea organizează o expoziție de fotografie care evidențiază firescul și frumusețea hrănirii naturale a copiilor.

'Prin acest demers inedit, realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Satului 'Dimitri Gusti' și 'IA Sibiu', ne dorim împletirea ideii de tradiție și sănătate, așa cum am învățat de la mamele și bunicile noastre și așa cum trebuie să transmitem și noi mai departe. Mulțumesc zecilor de mămici care au răspuns cu dragoste inițiativei noastre !', afirmă Cristina Nichituș Roncea.

Tablourile, afișele și calendarele din campania 'Alăptarea e Iubire' conțin fotografiile a zeci de mame și bebeluși alăptați din România și informează gravidele și mamele cu privire la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății de a alăpta exclusiv primele 6 luni și de a continua alăptarea cel puțin 2 ani.

Expoziția va avea loc sâmbătă, 1 august, cu vernisajul la ora 10.00, împreună cu evenimentul Marea Atașare București 2015, la Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti', iar între 2 și 9 august, fotografiile pot fi admirate la Caffe D'arthe, str. Popa Nan, nr. 7.

Săptămâna Alăptării continuă duminică, de la ora 11,00, cu întâlnirea 'Alăptarea, o poveste frumoasă', organizate la Caffe D'arthe. Organizatoarele, Dr. Roxana Hristianovici și Dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medici pediatri, consultanți în alăptare, membre a Academiei Mamelor și a Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, vor vorbi despre importanța alăptării după vârsta de un an și despre continuarea hrănirii naturale după întoarcerea la muncă a mamei, iar la final, participanții vor putea participa la o tombolă.

Sincronizarea pentru Marea Atașare 2015 va avea loc și la Târgu Jiu, unde, de asemenea, va fi marcată săptămâna promovării alăptării. Astfel, sâmbătă, 1 august, de la ora ora 10.00, dr. Roxana Hristianovici le așteaptă pe mămici, dar și pe bunici, soți și copii, la o întâlnire relaxantă pentru a demonta cât mai multe mituri despre hrănirea naturală a copiilor.

Întâlnirea 'Milk and Coffee: mituri și adevăruri despre alăptare' va avea loc la Cafeneaua Carpe Diem Cafe.

Programul complet al evenimentelor din Săptămâna Alăptării va fi disponibil pe site-ul www.academiamamelor.ro

Fotografii din campania 'Alăptarea e Iubire' vor putea fi găsite pe www.photo-graphy.ro

Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare

Dr. Roxana Hristianovici, medic pediatru, consultant în alăptare, membră a Academiei Mamelor

Dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medic pediatru, consultant în alăptare, membră a Academiei Mamelor

Iubirea este Totul!

Alăptarea e Iubire!

Mămici, tătici, bunici,

Fiți alături de cei mici!

(Airam Keisd)

Trimite-ne comunicatul tau