Comunicat de presă - Consiliul Județean Tulcea

 •  Comunicate
27 afişări

Expoziție: 'Arta și civilizația romană - un limbaj comun în antichitate', la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

6f44d2e9-4258-4c80-b310-67d080bf0564

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a participat, joi, de la ora 15.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din parcul Monumentului Independeței din Tulcea, la vernisajul expoziției 'Arta și civilizația romană — un limbaj comun în antichitate', realizată în cadrul unui proiect european implementat de Consiliul Județean Tulcea și parteneri din zece țări.

'Prin acest proiect susținut cu fonduri europene noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, ne aplecăm asupra trecutului istoric și a moștenirii culturale dintr-un spațiu transnațional, cu un element comun: Marea Neagră. Vrem să ne punem în valoare patrimoniul, vrem să ne promovăm cultura, vrem să ne facem cunoscuți și, iată, a apărut această oportunitate: un proiect finanțat prin Programul Operațional Comun 'Bazinul Mării Negre', Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat', a spus vicepreședintele Strat.

Această expoziție a fost realizată în cadrul proiectului 'Marea Neagră — Unitate și diversitate în Antichitatea Romană', în cadrul căruia Consiliul Județean Tulcea are ca parteneri muzeele din Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Turcia.

Despre proiect

Proiectul are o valoare totală de 385.483,06 euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni. La finalul proiectului, în anul 2015, va exista o rețea de instituții științifice, culturale, cu funcții administrative la nivelul țărilor implicate în proiect care să dezvolte acțiuni comune pentru cunoașterea și promovarea moștenirii culturale romane din bazinul Mării Negre. În plus, proiectul aduce și importante rezultate concrete pentru cultura din județul Tulcea: va fi dotat spațiul expozițional de la Muzeul de Istorie și Arheologie, laboratorul de restaurare și a fototeca Institutului de Cercetări Eco Muzeale, dar și baza arheologică Ibida — Slava Rusă.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres