Comunicat de presă - MDRAP

dccec4d7-cf64-4995-95ab-59537ce7dd6c

10 octombrie 2013

Vizita viceprim-ministrului Liviu Dragnea la Giurgiu

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a fost prezent astăzi, 10 octombrie, la Giurgiu, la evenimentul de lansare la apă a patru nave multifuncționale pentru acțiuni de protecția mediului în porturile din Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Călărași, Cernavodă.

Achiziționarea navelor de către Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu a fost realizată în cadrul proiectului 'Sistem de preluare și prelucrare reziduuri de nave și intervenție în caz de poluare pe sectorul Dunării', finanțat din fonduri europene.

'Am participat, astăzi, la etalarea, aș putea spune, a rezultatelor unui proiect remarcabil. România are nevoie să promoveze astfel de proiecte, care presupun accesarea cu succes a fondurilor europene. Ele reprezintă un model pentru toți cei care apelează la finanțare comunitară, cu atât mai mult cu cât vorbim, în acest caz, de rezultatul muncii unei echipe de români. Este timpul să ne recâștigăm încrederea în forțele proprii, în capacitatea noastră de a duce la bun sfârșit proiecte complexe și de mare actualitate.', a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Navele sunt dotate cu echipamente tehnologice pentru intervenții în caz de poluare cu hidrocarburi, de depoluare, colectare reziduuri solide și lichide de la suprafața apei și/sau de la alte nave.

Serviciul Comunicare

Trimite-ne comunicatul tau