Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Află ce poveşti se poartă de Crăciun

Ce dar se compară oare cu o poveste? şi nu oricare, ci una povestită cu voce tare în miez de iarnă, pe gustul prichindeilor şi spre deliciul părinţilor în cadrul unui atelier interactiv şi creativ.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti te aşteaptă la o ediţie specială a Orei de poveşti, pe 10 decembrie, de la ora 11.00, în una dintre cele 11 filiale cu poveşti: Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu, Lucian Blaga, Dimitrie Bolintineanu, I.L.Caragiale, Ion
Creangă, Mediateca George Enescu, Emil Gârleanu, Nicolae Labiş, Liviu Rebreanu şi George Topîrceanu.

Care este legătura între infinit, Moş Crăciun, începutul lumii, Pinocchio şi Ali Baba, între poveştile de mii de ani şi cele abia ieşite de la tipar, aflăm de la povestaşii acestei întâlniri - scriitori, traducători, bloggeri sau voluntari pasionaţi de lectură - Lucian
Bărăitaru, Ludmila Bîrsan, Cristian Bleotu, Selma Dragoş, Vasile Ernu, Nicoleta Giurcanu, Laura Manache, Roxana Marin, Cristina Beatrice Preda, Oana Simion, Miruna Vlada şi Sanda Watt.

Proiectul s-a desfăşurat timp de şapte ediţii în acest an, începând cu 6 februarie şi va continua şi în anul următor. Prin organizarea acestui proiect, ne dorim ca lectura şi povestitul de poveşti să devină un obicei plăcut şi util pentru petrecerea timpului în familie, iar biblioteca să devină spaţiul ideal unde povestea prinde viaţă pentru ca cei mici să înveţe să interacţioneze cu alţi copii, să empatizeze şi să perceapă lectura ca un lucru pozitiv şi constructiv în viaţa lor.

Partenerii proiectului: Radio România Cultural, Digi FM, Totul despre mame, Atelierul de zâmbete, Lizuka Educativ, Asociaţia UPgrade.

Despre invitaţi:
LUDMILA BÎRSAN este pasionată de literatură şi filosofie. O provocare pentru ea ar fi să-i înveţe pe copii filosofie prin intermediul poveştilor.

Pinocchio - Filiala Lucian Blaga
LUCIAN BĂRĂITARU este student la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Studiază Electronica Aplicată şi este pasionat de programarea software şi hardware. Printre hobby-urile sale, amintim doar câteva: origami, sportul şi plimbările lungi prin Bucureşti.

Vizită - Filiala Dimitrie Bolintineanu
CRISTIAN BLEOTU este realizatorul emisiunii Acolade literare la Radio România Cultural, unde activează de două decenii. Experienţa de povestitor la Ora de poveşti îi aminteşte de perioada în care a fost profesor la un liceu din Bucureşti. Speră ca
povestea pe care a ales-o să le placă şi de această dată prichindeilor.

Ali Baba şi cei 40 de hoţi - Filiala I.L.Caragiale
SELMA DRAGOş este regizoare de teatru pentru copii. Când era mică îi plăcea să citească mult. Astăzi face teatru pentru copii, mai ales pentru al ei. Este în căutarea unei poveşti a tuturor poveştilor, cea despre care nu mai ştie nimeni că e poveste. Când o va gasi, va încăleca pe-o şa şi... atunci să vedeţi!

Eu şi Infinitul - Filiala Ion Creangă
VASILE ERNU s-a născut în URSS în 1971. A studiat filosofia la Universitatea 'Al. Ioan Cuza' din Iaşi şi la Universitatea 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca. A debutat cu volumul 'Născut în URSS', apărut la Editura Polirom în patru ediţii. Cartea a fost
tradusă în mai multe ţări şi a primit Premiul pentru debut al României literare şi Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat 'Ultimii eretici ai Imperiului' (Editura Polirom, 2009), pentru care a primit Premiul Tiuk! 2009;
împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu publică 'Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc' (Editura Cartier, 2010), volumul 'Intelighenţia rusă azi' (Editura Cartier, 2012); 'Sînt un om de stînga' (Editura Cartier, 2013); 'Sectanţii. Mică trilogie a marginalilor' (Editura Polirom, 2015), volum distins cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015.

...din poveştile sale - Filiala Vasile Alecsandri
NICOLETA GIURCANU, mamă devotată şi prietenă de nădejde, iubeşte din tot sufletul arta populară. şi-a făcut un mic magazin pe care l-a numit Hand Made 4 You. Acolo se găsesc tot felul de produse tradiţionale, confecţionate de ea şi de sora ei mai mică. Îşi aminteşte cu nostalgie de copilăria ei greu încercată în decembrie 1989, cântă frumos şi povesteşte cu mare însufleţire.

Poveste surpriză - Filiala Nicolae Labiş
LAURA MANACHE foloseşte de trei ani metode ale educaţiei non-formale şi lucrează cu copiii din centrele de plasament şi apartamentele sociale pentru integrarea lor în societate într-un mod cât mai armonios. Are o pasiune pentru tehnologie şi fotografie şi adoră să-i ajute pe cei din preajma sa.

Prima iarnă a lui Vulpişor - Filiala Nicolae Bălcescu
ROXANA MARIN s-a născut pe 4 iunie 1968, este educator Grassroots, Bucureşti, este preşedinta Centrului pentru acţiune şi responsabilitate în educaţie.

Originea lumii si a zeilor - Filiala Emil Gârleanu
CRISTINA BEATRICE PREDA s-a născut pe 2 martie 1996, în Bucureşti. Este autoare a şase cărţi pentru copii ('Aventurile lui Tăpăţel şi prietenii lui jucăuşi', 'Jurnalul Creionului Tapat', 'Puterea Prieteniei', 'Scrisoare pentru Moş Crăciun', 'Căţeluşul de pluş, Zbug' şi 'Poveşti cu mămici şi tătici'). De când a descifrat tainele scrisului şi ale cititului a început să ţeasă poveşti. A lansat prima carte pe când avea doar 13 ani, participând la prezentări de carte în librării, şcoli şi grădiniţe. A participat ca voluntar la programele demarate de Biblioteca Metropolitană: 'Capcanele Limbii Române', 'Caravana Poveştilor', 'Bibliovacanţa', 'Săptămâna Altfel'. Deşi este o tânără în afirmare, Cristina Beatrice Preda este câştigătoare a numeroase premii naţionale şi
internaţionale pentru creaţie literară, printre care: Premiul 'Studioului de Radio Iaşi' acordat de Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Iaşi, Premiul I pentru povestire inedită în cadrul concursului 'Premio Letterario Internazionale Corona - Italia', Marele Premiu pentru poveşti în cadrul Concursului Internaţional 'Art & Life' Japonia.

Scrisoare pentru Moş Crăciun - Filiala Liviu Rebreanu
OANA SIMION este pasionată de tot ce ţine de copii şi de lumea lor, o lume a copilăriei pe care o trăieşte cu încântare, uimire şi ...recunoştinţă şi pe care fetiţa ei de 10 ani i-o dezvăluie în fiecare zi. Coordonează un club de lectură la şcoala fetiţei şi este mare fan al pedagogiei Montessori, îi place psihologia, îi place să citească copiilor şi tot ce o face să 'crească', să fie schimbarea pe care vrea s-o vadă în jur. Este voluntar într-un centru de plasament deoarece crede că fiecare poate contribui la o lume mai bună, iar pentru ea, centrul acestei lumi îl reprezintă copiii.

Te iubesc orice culoare ai avea - Filiala G.Topîrceanu
MIRUNA VLADA este poetă şi facilitator cultural. S-a născut la 17 iunie 1986, în Bucureşti. După ce a frecventat ca elevă cenaclurile de poezie ale generaţiei 2000 şi s-a format la cenaclul Euridice al Uniunii Scriitorilor din România, coordonat de scriitorul Marin Mincu, a debutat la 18 ani. Cel mai recent volum de poezie a fost publicat în 2014 la editura Cartea Românească, 'Bosnia.Partaj'. În paralel cu activitatea de poetă, Miruna Vlada a derulat şi numeroase activităţi de organizare de evenimente culturale - a moderat lecturi de poezie, lansări de carte în spaţii neconvenţionale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art.

Selecţii din poemele ei au fost traduse în limbile engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană şi poloneză. A participat la lecturi publice internaţionale în Austria, Marea Britanie, Belgia, Germania. Din 2012 este membră în Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC). In prezent are în pregătire un roman.

Neghiniţă - Mediateca George Enescu
SANDA WATT este traducătoarea cărţilor Kate Hosford, scrie articole despre naşterea şi creşterea copiilor.

Eu şi Infinitul - Filiala Ion Creangă

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.